Volwassenen

U kunt bij ons terecht met diverse klachten en problemen, waaronder stemmingsklachten, angsten of slaapproblemen.

Ook kunt u bij ons terecht met onverwerkte traumatische ervaringen, eetproblemen, rouw, werkproblemen, gevoelens van onvrede of vast zitten, onzekerheid of negatief zelfbeeld en relatieproblemen. Verslavingen en crisisgevoelige problematiek behandelen wij niet. Twijfelt u of wij u kunnen helpen? Neem gerust contact op.

Kennismaking

In de eerste (intake) gesprekken maken wij kennis. Wij inventariseren samen waar u voor komt, hoe uw leven is geweest en er nu uitziet. Wij vragen u een vragenlijst in te vullen en vragen toestemming om uw huisarts te informeren.

Als wij overeenstemming hebben over het behandelvoorstel, gaat de therapie van start. De frequentie en duur van de therapie en het gebruik van technieken wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Wij evalueren de voortgang regelmatig. De afbouw en afronding van de therapie gebeurt in samenspraak.

Therapie

Wij verrichten zowel individuele als relatiepsychotherapie.

In de psychotherapie proberen wij inzicht te krijgen in uw klachten en de manier waarop u er tot nu toe mee bent omgegaan. Voor veel mensen geldt dat zij zich niet altijd bewust zijn van hun gevoelens en gedachten rondom hun problemen. Door middel van gesprekken helpt uw therapeut u om meer te gaan begrijpen van uzelf en uw problematiek. Dit toegenomen bewustzijn kan u vervolgens helpen nieuwe stappen te gaan zetten en oude patronen te doorbreken.

Psychotherapeuten Team Bussum
Kapelstraat 21B - 1404 HV - Bussum